Opening zonnepanelen op het dak van Streekcentrum Het Liesvelt

Zaterdag 19 oktober om precies 12.00 uur heeft Dirk van der Borg, burgemeester van de gemeente Molenwaard, de zonnepanelen op het dak van Streekcentrum Het Liesvelt officieel in gebruik gesteld.

Het was een geweldige middag. Kinderen waren volop bezig te ontdekken wat de natuur ons allemaal biedt en genoten van de speeltoestellen op het Streekcentrum. De vele bezoekers van de Oogstmarkt proefden goedkeurend van de heerlijke streekproducten als  kazen en wijn uit Goudriaan. En zij lieten zich met graagte voorlichten over de mogelijkheden die fabrikanten en specialisten hen aanreikten over de vele mogelijkheden om duurzaam om te gaan met onze energie. Het Streekcentrum op zijn best: volop beleving van de natuur en super gezellig.

Even voor twaalf uur heette Rolia Wiggelinkhuijsen, één van de initiatiefneemsters van MijnDakJouwDak de aanwezigen van harte welkom. Zij introduceerde achtereenvolgens Gerard de Wit, Voorzitter van het Streekcentrum en Kees de Jong, voorzitter van Den Hâneker. Vervolgens sprak Dirk van der Borg de gasten toe en stelde de zonnepanelen in werking.

De zonnepanelen op het dak van het Streekcentrum is een sprekend voorbeeld van wat MijnDakJouwDak wil realiseren. Het dak is van het Streekcentrum. De panelen zijn van Den Hâneker. Samenwerken om duurzame energie op te wekken. Dat idee uitrollen in de regio en duurzame energie tot streekproduct te maken, dat is waar MijnDakJouwDak voor staat.

De installatie is tevens bedoeld als leermoment. Zo kunnen bezoekers van het Streekcentrum alle informatie opdoen die zij maar willen en technisch zijn verschillende soorten panelen (in totaal 88) geplaatst, op verschillende plaatsen, waardoor gemeten wordt welke combinatie de beste is. Deze eerste realisatie is een tussenoplossing omdat door de regelgeving nog niet alle wensen zijn in te vullen, wel een grote stap om een groter model te realiseren en vooral regionaal uit te rollen.

De installatie is ontwikkeld, geleverd en geplaatst door GroenWaarts, de coöperatie van installatiebedrijven in de Alblasserwaard. Het initiatief MijnDakJouwDak is genomen door Den Hâneker en is een project van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling dat wordt van harte gesteund door de gemeente Molenwaard. Optimale samenwerking dus als aanzet tot verdere ontwikkeling van duurzaamheid in de regio Alblasserwaard Vijheerenlanden.

Deel dit bericht met vrienden, familie en kennissen