Huizenbezitter kan goedkoop lenen voor isolatie

Bron: nieuws.nl
Huizenbezitters kunnen binnenkort goedkoop geld lenen om energiebesparende maatregelen te nemen in hun huis. Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) heeft daarvoor met de Rabobank en de ASN Bank het zogenoemde nationaal energiebespaarfonds opgericht, laat zijn ministerie zaterdag weten.

Bij het fonds kunnen huizenbezitters straks een lening aanvragen voor bijvoorbeeld zonneboilers, hoogrendementsbeglazing, energiezuinige kozijnen en dakisolatie. Tegen een rente tussen de drie en 3,5 procent kunnen huiseigenaren bedragen lenen tussen de 2500 en 25 duizend euro. De leningen hebben een looptijd van zeven of tien jaar.

In het fonds zit driehonderd miljoen euro: 175 miljoen van de Rabobank, vijftig miljoen van de ASN Bank en 75 miljoen van het rijk. Het fonds houdt zichzelf in stand doordat het geleende geld er met rente in wordt teruggestort.

Huizenbezitters die hun energierekening omlaag willen brengen door te investeren in energiebesparende maatregelen kunnen vanaf begin december een lening aanvragen.

Deel dit bericht met vrienden, familie en kennissen